NordNews
Avem ce spune

Răspunsul poliției din Bălți la acuzațiile Marinei Tauber: „Suntem în afara politicii”

„Poliția este în afara politicii și activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare”. Este răspunsul Inspectoratului de Poliție Bălți la acuzațiile aduse de Marina Tauber, candidat la funcția de primar al municipiului Bălți. Astăzi, politiciana a declarat că șeful interimar al Inspectoratului de Poliție din Bălți, Sergiu Munteanu, face presiuni asupra sa și asupra activiștilor Partidului „ȘOR”.

În cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, deputatul Marina Tauber, a declarat că, de câteva zile, activiștii Partidului „ȘOR” din Bălți sunt terorizați la propriu de reprezentanții Ministerului de Interne.

„De dimineața până seara, oamenii noștri sunt hărțuiți, urmăriți, forțați să scrie tot felul de declarații absurde și sunt tratați într-un mod vădit discriminatoriu. Se vede cu ochiul liber că poliția din Bălți și dl comisar Sergiu Munteanu îndeplinesc un ordin și că este folosit ilegal împotriva noastră. Cine stă în spatele acestor abuzuri este evident – partidul de guvernământ”, a menționat Marina Tauber.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Bălți susțin că pe parcursul acestei săptămâni, oameni legii au înregistrat și documentat mai multe acțiuni care au fost admise din partea unor partide politice:

„Conform Hotărârii Comisiei Electorale Centrale, duminică 21 noiembrie 2021, în municipiul Bălți sunt organizate alegeri locale pentru funcția de primar. Atât în perioada organizării, cât și pe parcursul desfășurării alegerilor, polițiștii din Bălți asigură ordinea și securitatea publică, totodată intervin la orice sesizare pentru buna desfășurare a întregului proces. Pe parcursul săptămânii curente, polițiștii au înregistrat și documentat mai multe acțiuni care au fost admise din partea unor partide politice. În acest context, Inspectoratul de poliție Bălți, vă informează că își desfășoară activitatea conform legii și toate acțiunile ilegale admise vor fi investigate conform legislației în vigoare. Poliția este în afara politicii și activează in strictă conformitate cu legislația in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor concurenților electorali.”

Totuși, deputatul Partidului „ȘOR” face apel la Biroul Electoral de Circumscripție din Bălți și Comisia Electorală Centrală să ia o atitudine fermă în acest caz și aplice toate instrumentele legale, pentru a asigura un proces electoral corect și democratic și să-i sancționeze, așa cum spune legea, pe cei care nu respectă normele și legile în vigoare. Tauber îi solicită și ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, să intervină imediat și să curme aceste ilegalități.

„Încetați presiunile asupra mea și a colegilor mei, pentru că ceea ce fac astăzi polițiștii, evident la ordinul superiorilor, reprezintă o faptă penală. Eu înțeleg că folosiți poliția și instituțiile statului în interes politic și de partid, dar vă atrag atenția că acest lucru este profund antidemocratic și încalcă grav principiile statului de drept. Vă amintesc, stimați guvernanți, că până acum vă erijați în promotori ai democrației și supremației legii. Dar procedați chiar mai rău decât cei de până la voi. Să nu vi se pară că vouă vi se poate. Așa înțelegeți valorile europene?! Sau ele sunt importante pentru voi doar când sunteți în opoziție, iar cum ajungeți la guvernare uitați imediat de ele!”, a conchis deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"