NordNews
Avem ce spune

Răspunsul procuraturii în dosarul „Culiok”: În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei

Procuratura Anticorupție a decis să nu înceapă urmărirera penală în dosarul „Culiok”, în care președintele Igor Dodon ar fi primit bani de la liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit comunicatului , emis de  instituția de forță denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță  nu servesc temei pentru tragerea la răspundere a liderului de la Condrița.

 

De notat că, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, în cadrul acestui proces penal, ambii denunțători au fost audiați, iar autorul anonim al pretinselor ”chitanțe” nu a răspuns citației de a se prezenta cu detaliile promise în presă. Nu și-au găsit confirmarea nici alegațiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia, Procuratura Anticorupție ar fi deținut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigație a prezentului proces penal”, se arată în comunicatul PA.
În tectul comunicatului este specificat că în cadrul procesului penal nua fost posibil de stabilit conținutul sacoșei pe care Plahotniuc i-a dat-o lui Dodon pe 5 iunie 2020.
În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieșind din minimul de posibilități de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluția s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilitățile de a administra alte probe.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"