NordNews
Avem ce spune

Rata de îmbolnăvire cu COVID-19 în Moldova, mai mare decât în Rusia. 75 de bolnavi la o sută de mii de locuitori

În Republica Moldova, la o sută de mii de locuitori se atestă 75 de bolnavi de COVID-19. Rata de infectare în țara noastră este mai mare decât în Federația Rusă, unde acest indicator este aproape de două ori mai mic. Cel puțin asta arată datele statistice publicate azi, 22 aprilie, de către Ministerul Sănătății.

În prezent, în Moldova, 2614 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, în timp ce în Rusia, numărul bolnavilor este de 58 de mii.

 

La nivel European, Republica Moldova se află pe locul 17 după rata îmbolnăvirii cu COVID-19, iar potrivit statisticilor mondiale, pe locul 24 după numărul total de persoane infectate.

Spania ocupă primul loc în Europa și locul doi la nivel global, după rata îmbolnăvirilor și numărul persoanelor infectate. În Spania sunt înregistrați 437 de bolnavi de coronavirus la 100 de mii de locuitori.

Cea mai mare mortalitate este în Belgia-52 de decese la 100 de mii de oameni. În Spania și Italia, cifrele indică 46 și respectiv, 40 de morți. Din cauza pandemiei, în Republica Moldova mor două persoane la 100 de mii de locuitori.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"