NordNews
Avem ce spune

„Războiul Bănuților”: Mai multe familii vulnerabile au primit în dar peleți, după ce elevii unui liceu din Soroca și-au donat economiile

Și-au unit forțele pentru a încălzi casele și inimile bătrânilor. Vorbim despre elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Soroca care au adunat bănuț cu bănuț pentru a cumpăra peleți pentru cei nevoiași. Campania „Războiul Bănuților” a ajuns la cea de-a 11 ediție, scrie moldova1.md

Jocul „Războiul Bănuților” a devenit deja tradițional în liceul teoretic Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca. Elevii au adunat, timp de câteva luni, câteva kilograme de bănuți care vor încălzi, la propriu, mai mulți nevoiași. De ajutor a beneficiat și familia Crivoi, în care ambii soți sunt țintuiți la pat și abia de fac față cheltuielilor și necesităților zilnice.

„Mulțumim frumos și să fiți sănătoși, așa ca noi să nu ajungeți. Tare ni-i greu nouă. Eu nu pot cu picioarele, el îi paralizat cu totul”, spune Maria Crivaia, locuitoare a municipiului Soroca.

Din banii adunați, copiii au cumpărat peleți pentru 11 persoane. Elevii speră că gestul lor îi va inspira și pe alți oameni cu suflet mare, pentru a mai șterge din lacrimile și grijile bătrânilor, rămași să înfrunte singuri povara greutăților.

„Sunt foarte mulțumită că lumea ajuta. Da iaca eu sunt tare bolnavă și tare mi-i greu”, spune Svetlana Zaharciuc, locuitoare a municipiului Soroca.

Ideea actului caritabil îi aparține Olgăi Gherghiligiu, încă de acum 11 ani. Ea și-a dorit să implice tinerii din liceu în acte caritabile și să dezvolte în ei abilități de empatie și generozitate. Astfel, anul acesta, fiecare elev din cele 12 clase, a donat toți bănuții pe care îi avea și împreună au adunat peste 13 kilograme de monede, din care s-au cumpărat 1.100 kg de peleți.

„Acest proiect anul acesta l-am inițiat împreună cu parohia sf. Martiri Brâncoveni și sperăm că peleții care îi vom duce să le încălzească sufletele pentru o iarnă întreagă”, a declarat Olga Gherghiligiu, director adjunct.

„Ne-am gândit la bătrâni, deoarece anul acesta prețul la gaz și la produsele pentru încălzire s-a scumpit și am decis împreună cu consilierii să ajutăm bătrânii”, a menționat Bogdan Leșan, elev.

Campania „Războiul Bănuților” a ajuns la cea de-a 11 ediție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"