NordNews
Avem ce spune

Reacția APP cu privire la Cariera de piatră din Pervomaisc: „Am solicitat părții ucrainene anularea licitației”

Agenția Proprietății Publice precizează că a fost informată despre expunerea la licitație repetată, de către partea ucraineană responsabilă de geologie și geodezie, a Carierei de la Pervomaisc, la 5 octombrie curent. Licitația este planificată pentru data de 20 octombrie. APP precizează că deși cariera se află pe teritoriul Ucrainei, aparține R. Moldova, scrie jurnal.md

Agenția de Proprietăți Publice informează că a expediat imediat un demers în care a solicitat anularea licitației respective.

Totodată, APP informează că la 15 octombrie curent va fi organizată o ședință de lucru pentru relansarea activității grupurilor sectoriale de lucru pe linia Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comercial. Ședința va fi condusă de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vlad Kulminski.

Pe agenda discuțiilor se regăsește și situația creată la Î.S. „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc.

Amintim că fostul deputat Alexandru Slusari a anunțat azi că R. Moldova riscă să piardă definitiv dreptul asupra acestei cariere din moment ce autoritățile ucrainene au decis să o scoată din nou la licitație. Potrivit politicianului, o companie ce ar aparține oligarhului ucrainean Vladimir Prodivus ar aspira să dețină controlul asupra acestei cariere, interesele căruia mulți ani au fost promovate în R. Moldova de fostul deputat, Vladimir Andronache.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"