NordNews
Avem ce spune

Reacția Domnicăi Manole la acuzațiile socialiștilor: „Politicienii maturi trebuie să țină cont de implicațiile adverse”

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a venit cu o reacție, după ce Igor Dodon a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre privind aprobarea unei declarații referitoare la uzurparea puterii în stat de către CC.

Consider necesar să vă reamintesc, în acest context, că judecătorii Curții Constituționale îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei. Curtea Constituțională este un arbitru al separației puterilor.

Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţiei. Politicienii maturi trebuie să țină cont de implicațiile adverse, profunde și de lungă durată pentru stat al unui asemenea tip de atacuri la adresa judecătorilor constituționali”, este menționat într-un comunicat emis de Curtea Constituțională.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat astăzi despre faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va iniția un proiect de hotărâre a parlamentului  pentru a aproba declarația de uzurpare a puterii în stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"