NordNews
Avem ce spune

Reacția lui Corneliu Furculiță după plecarea lui Igor Dodon

Deputatul socialist, Corneliu Furculiță a comentat plecarea lui Igor Dodon din funcția de deputat în cadrul unei emisiuni televizate. Acesta spune că decizia lui Igor Dodon a fost înțeleasă de partid, informează Nord News cu referire la dosarmedia.md

A fost o decizie responsabilă, o decizie chibzuită. (…) Domnul Dodon este un lider, un conducător plin de energie. Este tânăr, are o experiență vastă de conducere, de aceea el se regăsește într-o organizație economică„, a declarat deputatul socialist Corneliu Furculiță.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă s-ar putea întâmpla ca ”el, Corneliu Furculiță să vină în fruntea partidului”, deputatul socialist a explicat că, deși în presă se vehiculează că ar putea prelua șefia partidului fie el, fie Vlad Bătrâncea, totuși decizia va fi luată la Congresul Partidului Socialiștilor din decembrie.

Până la congres Igor Dodon încă este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova„, a precizat deputatul

Amintim că luni, 18 octombrie 2021, Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că nu mai vrea să fie deputat și nici președinte al PSRM, partidul urmând a fi condus de un organ colegial..

La Congresul PSRM care se va desfășura peste două luni, am cerut să fie introduse modificări în statutul partidului, ca să fie condus de un organ colegial de conducere. Astfel peste două luni nu va exista funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. Va fi organ colegial, care va alege un secretar executiv. Dar congresul va decide …Colegii mi-au propus să rămân, cel puțin, președinte de onoare al PSRM. Eu nu plec din partid rămân în echipă pentru a asigura împreună cu colegii revenirea PSRM la guvernare care se va întâmpla destul de curând”

De asemenea vor fi modificări în programul politic al partidului, cu accente pe interesele naționale și interesele poporului„, a declarat Igor Dodon în acel briefing de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata