NordNews
Avem ce spune

Reacția lui Pavel Voicu referitor la cazul lui „Jora Belțkii”

„Nu îl cunosc pe cet. Nazaruc Gh., nu m-am întâlnit cu el niciodată, nu am avut cu el discuții, inclusiv la telefon.” Acesta este răspunsul Ministrului de Interne, Pavel Voicu în legătură cu traversarea frontierei de stat a interlopului Gheorghe Nazaruc, alias Jora Belțkii. Voicu neagă faptul că l-ar fi cunoscut personal pe Nazaruc.  Acesta susține în continuare că Poliția de Frontieră din Republica Moldova nu știa  despre tripla identitate a lui Gheorghe Nazaruc.

Portalul de știri NordNews.md l-a sunat ieri pe Pavel Voicu, pentru a obține un comentariu în lecătură cu articolul cu titlul : EXCLUSIV //DOC// Pavel Voicu, prins cu minciuna. MAI știa despre tripla identitate a interlopului „Jora Belțki””. Politicianul nu a răspuns la telefon. Am expediat și un mesaj text cu două întrebări de interes public:

  • De ce l-ați sunat pe Gheorghe Nazaruc în ajunul alegerilor prezidențiale?
  • Toate cele trei identități pe care le deține Gheorghe Nazaruc sunt incluse în baza de date a EUROPOL, iar din 2014, și R. Moldova are acces la această bază de date. Cum comentați faptul că Nazaruc a trecut hotarul R. Moldova și nu a fost reținut, cum ar fi fost normal?

Astăzi, Ministrului de Externe a răspuns la întrebările jurnaliștilor printr-un mesaj text : „Buna dimineața. Nu îl cunosc pe cet. Nazaruc Gh., nu m-am întâlnit cu el niciodată, nu am avut cu el discuții, inclusiv la telefon. In sistemul de Căutare, sunt peste 11.500 persoane, anual reținem peste 3.500 din ei. Nazaruc Gh. a intrat în țară cu altă identitate, iar la frontieră nu a figurat în baza de date ca fiind în căutare. Pe acest caz este inițiată o anchetă de către SPIA și Procuratura Generală. Din momentul identificării persoanei, am dispus intreprinderea măsurilor necesare pentru stabilirea și reținerea infractorului. Deoarece căutatul a părăsit hotarele RM și se afla în Ucraina, am inițiat o colaborare cu organele de drept din această țara. În rezultatul colaborării comune am reținut infractorul și în scurt timp o sa fie dus în fața instanței”, se arată în mesajul lui Pavel Voicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata