NordNews
Avem ce spune

Reacția lui Putin după omorul lui Zaharcenko

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că uciderea lui Alexander Zaharcenko, liderul rebelilor separatişti din estul Ucrainei este un act „crud”, menit să destabilizeze pacea fragilă din zonă, relatează Reuters, citat de mediafax.ro

Vladimir Putin nu a acuzat guvernul Ucrainei de orchestrarea atacului mortal. Acesta a trimis condoleanţe familiei lui Zaharcenko.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a declarat că autorităţile de la Kiev sunt responsabile de moartea lui Zaharcenko.
Conform declaraţiei acesteia, moartea liderului arată că autorităţile din Kiev au decis să se implice într-o „luptă sângeroasă” şi şi-au încălcat promisiunile de pace.
Omorul mișelesc al lui Alexandru Zaharcenko este încă o dovadă că cei care au ales calea terorii, a violenței și a intimidării, nu vor să caute o cale pașnică, politică de soluționare a conflictului și nu vor să ducă un dialog real cu oamenii din sud-est, a comentat Vladimir Putin

Liderul separatiştilor din regiunea Donetsk din estul Ucrainei, Alexandr Zaharcenko, a fost ucis vineri într-o explozie dintr-o cafenea din capitala regiunii Donetsk, conform unei surse din administraţia separatistă.

Alexander Zakharchenko, în vârstă de 42 de ani, a devenit lider al Republicii Populare Donetsk în anul 2014.
Decesul acestuia a fost raportat de agenţia de presă a rebelilor, Donetsk Republic. Conform informaţiilor oferite de agenţie, auto-proclamatul lider a murit „în urma unui act terorist”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"