NordNews
Avem ce spune

Reacția Ministrului de Interne, Pavel Voicu la investigația NordNews.md: „Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații”

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a negat fatul că a abuzat de funcția deținută pentru a-l scoate basma curată pe Sergiu Gorea, nepotul deputatului Corneliu Furculiță, după ce tânărul a fost prins beat la volan. Într-o postare pe facebook, Voicu critică investigația jurnalistică realizată de portalul de știri Nordnews.md.

Demnitarul susține că înregistrarea audio folosită în investigație este falsă, iar declarațiile sunt rupte din context, pentru a duce în eroare opinia publică.

Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații, dar cu regret unele mijloace de informare nu au verificat cu atenție sursele pe care le au și interesele lor ascunse”, a scris Pavel Voicu, confirmând totodată, că discuția telefonică cu Sergiu Gorea a avut loc.

Astăzi, jurnaliștii Nordnews au publicat o investigație în care scrie că un ales al poporului, membru al Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, dar și vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a PSRM s-ar face vinovat de trafic de influență și abuz de funcția și statutul pe care îl deține. Deputatul s-a implicat pentru a-și scăpa nepotul de dosar penal, după ce, în data de 25 octombrie, acesta a fost prins de agenții de patrulare ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în stare de ebrietate la volan. Cel puțin, asta reiese din înregistrările telefonice examinate de reporterii NordNews, în cadrul unei anchete jurnalistice.

Precizăm că reporterii NordNews.md au plasat materialele audio integral, iar declarațiile nu au fost rupe din context.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"