NordNews
Avem ce spune

Reacția PDM privind revocarea miniștrilor: Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare, decizia îi aparține

Partidul Democrat vine cu o reacție după ce premierul Ion Chicu a anunțat astăzi despre revocarea exponenților PDM din Executiv. Potrivit unui anunț al formațiunii, dacă PSRM „a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține”, scrie deschide.md

PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține. Miniștrii delegați de PDM în Guvern sunt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată”, se menționează în anunț.

PDM precizeză că a luat decizia să își retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămâne în vigoare.

Amintim că Ion Chicu a cerut astăzi revocarea celor patru miniștri PDM și a vicepremierului Cristina Lesnic. Acesta a promis că până la sfârșitul zilei va veni cu propuneri privind noua componență a Executivului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata