NordNews
Avem ce spune

Reacția Procuraturii Generale la solicitarea de audiere a Procurorului General în plenul Parlamentului pe marginea dosarului vizând frauda bancară

După ce deputații Platformei DA, au cerut ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie audiat în Parlament privind dosarul furtului miliardului, instituția vine cu o reacție, scrie zdg.md

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare.

Procuratura însă, nu le va da „muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, este reacția Procuraturii.

Deputații Platformei DA au propus astăzi, 26 noiembrie, audierea în plenul Parlamentului a procurorului general privind dosarul furtului miliardului. Deputații au votat unanim pentru audierea lui Stoianoglo.

„Cerem audierea în Parlament a Procurorului General. Cunoaștem foarte bine că Procurorul General nu este obligat să vină la chemarea deputaților, dar mai ales după ultimele intervenții ale lui Platon, lumea nu înțelege deja cine este Procurorul General”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata