NordNews
Avem ce spune

Reacția SIS la declarațiile jurnalistei Natalia Morari

Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva Natalia Morari și o invită pe jurnalistă să meargă la Procuratură. 

 „Ca urmare, lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională.

De asemenea, SIS susține că activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă atacurile asupra libertăților fundamentale ale omului și a presei independente. 

Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale.
Serviciul de Informații și Securitate activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale.

Amintim că cofondatoarea TV8 și prezentatoarea emisiunii ,,Politica”, Natalia Morari, a declarat pe rețelele de socializare că demisionează din funcție.  Asta pentru că Veaceaslav Platon, omul de afaceri și politician este tatăl oficial a fiului Nataliei, pe nume Rem.

Acest lucru l-a a declarat chiar jurnalista : ,,Tata lui Rem este Veaceaslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de nici un fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”.

Prezentatoarea a  mai adăugat că a fost nevoită să facă această declarație din cauza șantajărilor  la adresa sa din partea SIS: ,, În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi. ”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"