NordNews
Avem ce spune

Reducerea riscurilor de îmbolnăvire, printe prioritățile CNAM-ului. Câți bani au fost alocați pentru procurarea vaccinurilor

Circa 27,3 milioane de lei vor fi utilizați în 2023 pentru realizarea măsurilor de reducere a riscurilor de îmbolnăvire, inclusiv prin imunizări (procurarea vaccinului antirabic, imunoglobulinei antirabice, vaccinurilor gripal și cel contra hepatitei virale B). Anunțul a fost făcut de Consiliul coordonator pentru stabilirea priorităților de utilizare a mijloacelor financiare din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit CNAM, o altă prioritate stabilită de Consiliul coordonator se referă la efectuarea examinărilor profilactice în scopul depistării precoce a îmbolnăvirilor, pentru care vor fi alocate 10,7 milioane de lei.

„Mijloacele financiare respective vor fi direcționate pentru screening pulmonar, mamar, colorectal, precum și pentru servicii stomatologice copiilor din localitățile rurale”, anunță CNAM.

De asemenea, a fost decisă și finanțarea activităților de profilaxie şi prevenire a riscurilor de îmbolnăvire, în bază de proiecte.

Vor fi finanțate proiecte de prevenire a HIV, tuberculozei, prevenire a consumului de alcool și a produselor noi de tutun, a accidentelor și traumatismelor la copii și adolescenți, promovarea igienei personale, inclusiv igiena orală, promovarea activității fizice pentru sănătate și a alimentației sănătoase în rândul tinerilor. Pentru aceste activități vor fi alocate 12 milioane de lei”, se mai arată în comunicatul emis de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Amintim că, în anul 2023, pentru activitățile finanțate din fondul măsurilor de profilaxie au fost planificate în total 50 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"