NordNews
Avem ce spune

Reduceri de până la 75% pentru procurarea poliței medicale

Unele categorii de persoane vor putea beneficia, și în anul viitor, de reduceri de până la 75% la procurarea poliței medicale, valoarea căreia va rămâne neschimbată, la nivel de 4056 de lei. Reducerile vor fi valabile până la 31 martie 2020. Beneficiarii pot deja procura polița, începând cu săptămâna curentă, transmite MOLDPRES.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% și achită 1014 lei pentru polița medicală. Persoanele fizice care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și vor achita 1622,40 lei.
Totodată, fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nu sunt asigurați de Guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.
Mediatorii, notarii, avocații, executorii judecătorești, experții judiciari, interpreții, traducătorii și administratorii autorizați, persoanele neangajate care exercită independent profesiunea de medic de familie, vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 de lei.
Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală cu reduceri de 50% poate fi efectuată la ghișeele oficiilor poștale, ale băncilor comerciale sau prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata