NordNews
Avem ce spune

Referendumul din 24 februarie ne va costa peste 10 millioane de lei

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi bugetul pentru desfășurarea referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019. Zece milioane 182 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru plebiscit, transmite UNIMEDIA
Referendumul va avea loc odată cu alegerile parlamentare, la 24 februarie 2019.
Astfel, cetățenilor li se vor înmâna patru buletine de vot. Este vorba de un buletin care va include lista candidaților propuși de partid sau blocurile electorale și un buletin care va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale. Altele două vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.
Întrebările la care vor răspunde cetățenii la referendum:
1. Sunteți pentru reducerea numărului de deputați din Parlament de la 101 la 61?
2. Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demită) deputații din funcție, dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiunile sale?
UNIMEDIA precizează că acest plebiscit este unul consultativ, dar nu unul de modificare a Constituției. Dacă rezultatele referendumului vor fi pozitive, următoare legislatură a Parlamentului va putea modifica Constituția în acest sens. Potrivit legislației, Parlamentul nu este obligat să modifice Legea Supremă.
Amintim că referendumul se va desfășura concomitent cu alegerile parlamentare la 24 februarie 2019, pentru organizarea cărora vor fi cheltuiți 110 millionane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"