NordNews
Avem ce spune

Reforma justiției trezește tot mai multe critici. Arina Spătaru: Cum poți să faci o reformă fără a discuta și doar etichetând?

Reforma justiției aste criticată de președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Arina Spătaru. Aceasta consideră că justiția în R. Moldova a juns într-un haos fără precedent, deși autoritățile centrale încearcă să ne convingă că reforma este implementată cu succes.

„Oare oamenii au încredere în justiție când merg în judecată, oare oamenii au încredere în procurori? Acolo lucrurile au fost făcute incorect și noi vom organiza și o conferință la acest subiect, despre cum vedem lucrurile. Nu poți lucra doar etichetând, ieșind la tribuna de politician, făcând justiție televizată. Reforma trebuie. Da, există oameni șifonați în sistem, dar așa cum merg ei, ca talibanii, cum schimbă ei legislația, ca mănușile, așa nu se poate. În primul rând nu există colaborare cu sistemul judecătoresc. Cum poți să faci o reformă fără a discuta? Cu certitudine, în sistemul judecătoresc există și oameni corecți. Deja oamenii din sistem încep să bată alarma. Demonstrează că toți sunt corupți, doar ai procuratura, SIS-ul”, a declarat Spătaru în cadrul unei emisiuni.

Menționăm că odată cu acordarea statutului de țară candidată pentru integrarea în Uniunea Europeană, Republica Moldova s-a angajat să implementeze reforme ambițioase, printre care cea a justiției și combaterea corupției.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"