NordNews
Avem ce spune

Refugiații ucraineni vor primi carduri pentru produse alimentare şi de igienă. Care este suma disponibilă

Aproape 350 de familii refugiate din Ucraina vor beneficia, pe parcursul a trei luni consecutive, de carduri în valoare de 1500 de lei, care vor asigura temporar securitatea alimentară și igienică, anunţă organizaţia Caritas Cehia.

Inițiativa, finanțată de Caritas Luxembourg, le va oferi refugiaților demnitatea alegerii în îndeplinirea nevoilor de bază și îi va ajuta la restabilirea sentimentului de normalitate. Cardurile vor fi acordate celor mai vulnerabile familii de refugiați ucraineni precum femeilor însărcinate și singure, familiilor cu doi sau mai mulți copii, persoanelor cu dizabilități sau afecțiuni cronice și persoanelor în etate, găzduite în Criuleni, Călărași, Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

„Vom distribui cardurile către circa 350 de familii refugiate. Ele vor permite ucrainenilor aflați în refugiu să achiziționeze o gamă largă de produse igienice și alimentare de bază, cu excepția alcoolului și produselor de tutun. Cardurile vor permite refugiaților să ia decizii personale cu privire la produsele igienice și alimentele de care au nevoie”, a explicat Anastasia Vasiliev, coordonatoarea proiectului.

Activitatea face parte din proiectul „Asigurarea securității alimentare și igienice pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, implementat de Caritas Cehia cu suportul Caritas Luxembourg.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"