NordNews
Avem ce spune

Reguli mai dure pentru șoferi. Dacă încalci limita de viteză, riști să rămâi fără permis de conducere

Reguli mai dure pentru șoferi. Astăzi, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat coraportul pentru un proiect de lege care prevede modificarea mai multor acte normative în acest sens. Inițiativa legislativă are scopul de a responsabiliza conducătorii auto și de a crește nivelul de siguranță a traficului rutier prin reducerea numărului de accidente.

Autorii proiectului propun suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 180 de zile, în cazul șoferii vor depăși limita de viteză cu peste 40 de km/h. De asemenea, ar putea fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Șoferii care nu vor respecta marcajul rutier s-ar putea alege doar cu un avertisment, aceasta fiind o opțiune pe lângă amendă. De asemenea, persoanele care au părăsit locul accidentului rutier, iar această încălcare a cauzat, din imprudență, o vătămare medie a sănătății victimei, ar putea fi trase la răspundere penală.Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și va fi supus examinării în prima lectură în plenul Parlamentului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"