NordNews
Avem ce spune

Regulile pe care trebuie să le respecte slujitorii și enoriașii la redeschiderea bisericilor

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis relaxarea măsurilor restrictive pentru lăcașurile de cult începând cu 5 iunie. Astfel, în biserici și mănăstiri vor putea fi oficiate slujbe. Totuși, autoritățile au impus și anumite condiții, scrie deschide.md.

Potrivit deciziei CNESP din 29 mai, până la oficierea slujbelor, lăcașul de cult trebuie să fie dezinfectat, inclusiv în încăperile auxiliare.
Slujitorii bisericii vor trebui să-și monitorizeze starea de sănătate, inclusiv prin verificarea termometriei.
Aceeași prevedere va fi aplicată și pentru enoriași, a căror acces va fi limitat în cazul depistării unor simptome specifice infecției COVID-19.
La intrarea în biserici, mănăstiri sau alte lăcașuri, vor fi instalate dozatoare cu soluții dezinfectante, iar credincioșii vor fi nevoiți să poarte măști.
Nici măsurile de distanțare socială nu au fost relaxate. Astfel, pentru a evita aglomerările, distanța dintre participanții la slujbe vor ta la o distanță de 2 metri unul față de celălalt.
La fiecare 3 ore, suprafețele din interior și obiectele frecvent atinse de oameni vor fi dezinfectate.
Specialiștii au mai impus ca binecuvântarea să se ofere/perimească de la o distanță de cel puțin 1 metru, iar enoriașii se vor abține de la ritualul sfintei împărtășanii.
Alimentele, dar și consumul acestora în incinta sau spațiul alăturat lăcașului sunt interzise.
De asemenea, la intrarea în lăcașuri vor fi plasate anunțuri care să conțină măsurile de prevenire a răspândirii infecției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"