NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală

Cu doar trei zile înaintea alegerilor prezidențiale, Usatîi a depus la CEC o sesizare prin care cere excluderea candidatului indipendent, Igor Dodon, din cursa electorală. Liderul Partidului Nostru a declarat că socialistul a mușamalizat cheltuielile suportate în scopurile electorale.

„Ca să fie clar tuturor cetățenilor cum Dodon a mințit CEC-ul în ceea ce ține de tipărirea ziarelor pentru el. Fiți atenți, avem aici un ziar din primul tur al alegerilor, aici este indicat tirajul de 65 de  mii de exemplare, Tipografia Edit Tipar Grup. Iar aici avem ziarul lui Șor tipărit de către Universul. Aceste două au dimensiuni diferite. Iată și ziarul meu, tipărit tot la Universul, aici avem scris că e finanțat de către Fundația Renato Usatîi. Ziarul meu și ziarul lui Dodon coincid ca dimensiune. Cum nu îi este rușine lui Dodon să mintă, cum dumnealui cu 21 de euro pe zi a parcurs zeci de mii de km? Această sumă este un absurd, cu 21 de euro să poți face o campanie pe teritoriul întregii țări.”

Renato Usatîi speră că CEC va asigura un proces de examinare transparent, nu cum a fost în 2014. De această dată, toată mass media independentă din Republica Moldova trebuie să aibă asigurat accesul la sedința de examinare. Este important ca  toată țară să fie la curent cu tot ce se va discuta.

 „Este o încălcare gravă. Doar pentru tipărirea ziarelor, în campania electorală, Dodon a cheltuit mai mult decât a declarat el că a cheltuit pentru toată campania, inclusiv și publicitatea pe internet, care trezește multe semne de întrebare.”

Usatîi a mai spus că Igor Dodon mobilizează masiv grupuri de oameni, pe care urmează să-i aducă duminica seara, organizat, în Piața Marii Adunări Naționale.

„Au avut loc mai multe ședințe cu conducătorii comisariatelor din Nordul și Centrul Republicii. La nord au fost date indicații să fie pregătite 40 de mii de oamnei pentru a fi aduși la Chișinău, ca să vină în noaptea de duminică seara sau luni dimineața. ”

CEC-ul poate exclude candidatul independent din cursa electorală, iar „lui Dodon i-au rămas zile numărate în politica moldvenească”, a conchis Renato Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"