NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi, despre eventualele surprize la prezidențiale și despre dubla cetățenie a funcționarilor publici

Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a declarat că va renunța la cetățenia rusă în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Mai mult, Usatîi a menționat că va impune și pe aleșii locali să dețină doar cetățenia Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Valentei Ursu, la postul de radio Europa Liberă.

„Da, desigur! Și nu că o să renunț, dar am să-i impun pe toți demnitarii de stat, fie prim-ministru, fie membru al guvernului, fie președintele parlamentului, pentru că, dacă n-au să aibă conducătorii Republicii Moldova pașaportul unui alt stat, apoi n-au să aibă unde să se retragă în cazul în care încalcă legea. Noi am văzut mai multe dosare ce țineau de corupție și omul pleca într-o țară sau alta, fiindcă știa că este protejat de statul a cărui cetățenie o mai deține, în afară de cetățenia Republicii Moldova.”

 Totodată, candidatul „Partidului Nostru” la prezidențiale, spune că șeful statului, Igor Dodon ar fi dat indicații staff-ului său de a nu-l ataca pe Andrei Năstase în campania electorală.

„Eu pot să vă spun un singur lucru: noi o să avem probleme și cu cei de la Platforma DA, și cu cei de la PD, și cu cei de la „Pro Moldova” și cu alții. Conform tuturor sondajelor, ei nu vor ajunge în viitorul parlament. Partidele care au un rating de 2, 3, 4% au să caute posibilitatea de a crea o nouă coaliție pentru a supraviețui politic, fiindcă ei mai mult deputați în viață n-au să fie și oricum poate să fie oarecare coaliție. În plus, eu văd ce se întâmplă în stafful lui Dodon. Staff-ul lui Dodon a dat indicații clare: nu-l atacați pe Năstase, unde puteți, ajutați-l. […] D-apoi, uitați-vă, când consultanții lui Dodon merg pe la televiziuni și spun că putem avea o surpriză, să ajungă Năstase în turul doi….”

Renato Usatîi a precizat că trăiește din banii pe care i-a câștigat în urma activăților sale de antreprenor.

„Suma care mi-a mai rămas este acum de aproximativ 500 mii de dolari, plus am mai vândut niște terenuri în Federația Rusă, că le am în declarație, dar deoarece declarația este până în decembrie 2019, deci, o să le arăt, mai am în ruble rusești peste 200 de mii de euro. Eu toată viața am făcut afaceri și o să vedeți rezultatele unei afaceri de-a lui Usatîi, care o să fie transparentă, am s-o arăt cetățenilor, nu are nicio legătură cu Republica Moldova…”

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi va fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"