NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi despre „Laudromatul rusesc”: Sunt gata să merg la pușcărie pe viață. Aduceți dovezi

Liderul blocului electoral „Renato Usatîi” dezminte informațiile prin care este acuzat că ar fi fost implicat în procesul de spălare a banilor din Federația Rusă prin intermediul sistemului bancar moldovenesc. Potrivit lui Usatîi, informațiile apărunte recent în spațiul public sunt denaturate. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Primarul de Bălți a declarat jurnaliștilor că este gata să stea la pușcărie dacă va fi adusă macar o probă care ar demonstra implicarea acestuia în „Laundromatul rusesc”.

Eu am fost unul dintre puținii care a vorbit despre acel Laundromat, de când a apărut această problemă în Republica Moldova. Am dat nume criminalilor din Federația Rusă care au fost implicați, am dat nume celor care au fost implicați din R. Moldova. Chiar dacă nu eram în țară, aflându-mă peste hotare, am explicat cine venea cu avionul lui Șor la Plahotniuc, cine era din partea Federației Ruse, etc. Când am fost acuzat de organele din Federația Rusă, eu am spus un lucru simplu – dacă există o probă de implicarea mea în suma măcar de 100 de dolari, eu sunt gata să merg la pușcărie pe viață. […]Toți acești penali care au dat declarații în adresa mea, am toate documentele aici,  majoritatea din ei sunt deja condamnați și se află deja la pușcărie. Unii au fost condamnați la pușcărie deja de trei-patru ori. Aceste persoane pe care nu le-am cunoscut niciodată în viață, n-am vorbit cu ei măcar o dată la telefon, stau în pușcărie și declară tot ce le cere cineva”,  a spus Renato Usatîi.

Amintim că, astăzi, mai multe instituții mass-media au intrat în posesia unui document, semnat de către directorul SIS Alexandr Esaulenco, în care apar detalii despre implicarea lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon, Ilan Șor în procesul de spălare a banilor din Federația Rusă prin intermediul sistemului bancar moldovenesc. Inițial, jurnaliștii au scris că și Renato Usatîi ar fi fost implicat în schema de spălare de bani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"