NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi: Există toate premisele pentru dizolvarea acestui Parlament

Primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că odată ce tentativa de învestire a Guvernului Grosu a eșuat, există toate premisele pentru dizolvarea acestui Parlament.

„Din lipsă de cvorum, a eșuat și cea de-a doua tentativă de votare a unui Guvern, prin urmare există toate premisele pentru dizolvarea acestui Parlament.Socialiștii ar trebui să se abțină de la a se plînge atît de des Curții Constituționale, oricît de greu le este să înțeleagă c-au pierdut puterea și degrabă nu mai pun mîna pe ea.”

Potrivit politicianului, până la alegerile anticipate, autoritățile interimare au obligația de a aduce în R. Moldova sute de mii de doze de vaccine contra Covid-19.

„Autoritățile interimare au obligația de a face totul pentru a aduce în țară sute de mii de doze de vaccin contra Covid-19 și abia după asta vom putea merge la alegeri legislative anticipate, adică în luna august sau septembrie. Dar pînă atunci vă îndemn să avem grijă unii de alții!”

Amintim că astăzi, în ședința Parlamentului, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații din „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și cei din platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul Politic „ȘOR”, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului, după care, potrivit legislației, urmează dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"