NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi: „Igor Dodon vrea să prelungească starea de urgență chiar și după 30 mai”

Renato Usatîi consideră că starea de urgență a fost instituită pentru a amâna dizolvarea Parlamentului. Mai mult, potrivit liderului Partidului Nostru, Igor Dodon plănuiește să prelungească starea de urgență și după 30 mai, pentru amânarea cu încă o lună a scrutinului parlamentar anticipat.

„Dacă Curtea Constituțională decide dizolvarea Parlamentului, alegerile pot avea loc nu mai târziu de 90 de zile de la data semnării decretului de dizolvare. Din acest motiv a fost introdusă această stare de urgență de 60 de zile, astfel încât alegerile să fie organizate în lunile septembrie-octombrie. Ca scenariu de rezervă mai au posibilitatea prelungirii cu o lună a stării de urgență”, a spus Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, Usatîi susține că Igor Dodon conduce Guvernul în demisie, afirmând că o ședință a Guvernului a avut loc chiar la sediul PSRM.

„Dodon organizează ședința Guvernului în sediul PSRM. Credeam că s-a încurcat ceva, poate s-au întâlnit la un ceai, la o cafea. Dar nu, a fost organizată ședința Guvernului pentru a discuta introducerea stării de urgență. Ședința a fost condusă de Dodon. Toți care au mai rămas la Guvern, miniștri, secretari de stat sunt ai socialiștilor. Ședința Guvernului a avut loc luni seara, la 19.00, la sediul PSRM”, a mai spus Renato Usatîi.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioada stării de urgență sunt interzise mitingurile și acțiunile în masă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"