NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi promite să dizolve Parlamentul și să extindă municipiul Bălți

Candidatul la președinție din partea PP „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a întreprins mai multe vizite în nordul țării. În cadrul întâlnirii cu locuitorii din Sturzovca, Renato Usatîi le-a promis oamenilor că va fi sincer cu alegătorii. Acesta a mai declarat că va fi necruțător cu cei care au condus țara de la independență încoace. Totodată, în cadrul vizitei cu alegătorii din comuna Fundurii Vechi, Usatîi a propus ca în fiecare centru raional din țară să fie deschise farmacii de stat.

Nu-mi pasă absolut ce vor cred ei despre mine (politicienii – notă red.)  Pentru mine este important ca cetățenii țării noastre să mă trateze corect. […]În fiecare raion trebuie să fie câte o farmacie de stat. Din cauza a ceea ce se întâmplă azi pe piața medicamentelor, pensionarii riscă să moară când văd prețul medicamentelor prescrise. Putem face comparație cu prețurile de la spitalele de stat și cele private” a spus Renato Usatîi.

Totodată, liderul „Partidului Nostru” a reiterat necesitatea extinderii municipiului Bălți și includerea satelor din apropiere în componența acestuia.

Fiecare localitate care are o frontieră directă cu mun. Bălți (cum ar fi Răuțelul) sau nu are o frontieră directă, dar se află în vecinătate (cum ari fi Sturzovca) are mai multe avatanje în urma acestui proces.

În primul rând, problema transportului municipal va fi rezolvată automat. În al doilea rând, atunci când un sat devine parte a unui oraș, prețurile la imobile și terenuri cresc automat de mai multe ori, pentru că terenul devine urban.[…] Mai mult, odată cu extinderea municipiului Bălți va crește atractivitatea dar și dorința de a investi în dezvoltarea, atât a orașului, cât și a localităților rurale, amplasate în apropiere de Bălți.

Renato Usatîi a declarat că în cazul victoriei la alegerile prezidențiale, primul lucru pe care îl va face va fi dizolvarea parlamentului.

În caz de victorie, timp de câteva zile, maxim o săptâmână, trebuie să ne adunăm cu toții la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Voi avea nevoie de sprijinul dvs pentru a dizolva acest parlament, prin primul decret prezidențial. Deputații de acolo sunt mai răi decât cei din Piața Caraciobanu (cunoscută ca piața Baiducova din Bălți). Vânzări cu amănuntul dar și angro. Au fost comuniști, după democrați ca mai apoi să devină un pic „ȘOR”, iar acum jumătate dintre ei vor să treacă sub controlul lui Dodon. Acești oameni ne dezonorează peste tot în lume, a conchis Usatîi.

 Amintim că Renato Usatîi va fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"