NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi: „Socialiștii de la Bălți încearcă să implice în jocuri politice părinții și elevii”

Părinții și elevii din două instituții de învățământ din Bălți urmează să fie scoși la un protest, ghidați de socialiști, deoarece nu s-ar efectuat lucrări de reparație, declară primarul de Bălți și candidatul „Partidului Nostru” la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, scrie ziarulnational.md.

Potrivit lui Usatîi, socialiștii de la Bălți încearcă să implice în jocuri politice părinții și elevii de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” și gimnaziul nr. 6 din municipiu Bălți.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi a explicat că guvernul precedent, condus de Maia Sandu, a alocat anul trecut trei milioane de lei pentru reparația acoperișului Liceului „Ștefan cel Mare”. Însă, actualul Guvern, în frunte cu Ion Chicu, a anulat la sfârșitul anului aceste alocații.

„Totodată, primăria municipiului Bălți a acordat 330 de mii de lei pentru reparația sălilor de clasă. Mai mult, în jur de 120 de mii de lei au fost direcționați pentru elaborarea unui proiect de renovare a sălii de sport. Pentru reparația acesteia, din bugetul municipal, au fost alocați 485 de mii de lei, din totalul celor 2,3 milioane de lei cât sunt necesari”, a precizat Usatîi.

În opinia candidatului la funcția de președinte, socialiștii vor să-l denigreze.

„În loc să rezolve problemele și să aprobe legi necesare și utile, socialiștii, pe lângă faptul că nu fac nimic, niciodată, pentru Bălți, își permit să utilizeze instrucțiuni elaborate intenționat pentru a turna zoi în fiecare campanie electorală. Scopul acestora este de a dezbina societatea, pentru că astfel este mai ușor să manipulezi oamenii. Sunt convins că locuitorii din Bălți nu vor cădea pradă propagandei și minciunii politicienilor șmecheri și paraziți”, a conchis Renato Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"