NordNews
Avem ce spune

Renato Usatîi vine cu o soluție în privința deschiderii secțiilor de vot în școli

Candidatul la funcția de președinte al țării, Renato Usatîi, cere să fie anulată decizia prin care se interzice deschiderea secțiilor de vot în școli. Drept alternativă, liderul Partidului Nostru va solicita Comisiei Electorale și Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică să declare ziua de 2 noiembrie, zi liberă pentru școlari, așa încât spațiile să fie prelucrate corespunzător, scrie agora.md.

„Ideea ca secțiile de vot să nu fie în școli este corectă. Acolo sunt copiii noștri și nu trebuie expuși. Dar unde în altă parte? Cum vă imaginați în Bălți unde sunt 58 secții, 48 sunt în școli, iar în unele școli sunt câteva secții de vot, unde să le deschidem? În discoteci, farmacii sau buticuri de flori?”, a spus Usatîi într-o conferință de presă.

Candidatul la șefia statului susține că secțiile de vot trebuie să fie amplasate în incinta blocurilor instituțiilor de învățământ, dar cu condiția ca a doua zi de la scrutin, pe 2 noiembrie, să fie anunțată zi liberă pentru elevi și cadre didactice. Aceasta ca spațiile în care vor veni alegătorii să fie prelucrate la nivelul corespunzător.

Usatîi va adresa o solicitare în acest sens la CEC și la CNSP. „Dacă nu va fi acceptată ideea ca copii să stea acasă pe 2 noiembrie, atunci mă voi adresa la Comisia de sănătate publică locală din Bălți și îi voi îndemna pe toți colegii primari din țară să facă la fel. Vom lua această decizie la nivel local. Am fost consultat de juriști și este posibil”, a menționat liderul Partidului Nostru.

Menționăm că CEC s-a adresat autorităților publice locale, recomandând ca acestea să identifice alte sedii decât cele din instituțiile de învățământ, pentru organizarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aceasta în condițiile situației epidemilogice precare din cauza pandemiei de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"