NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Renovarea Bulevardului Eminescu întârzie, dar "mulțumim că cel puțin se face macăr ceva"

“Bulevardul Eminescu a fost reparat ultima dată, probabil acum 30 de ani”, spun bălțenii în unison. Autoritățile orașului și-au amintit, într-un târziu, și de acest bulevard plin de gropi, aflat la doar câteva sute de metri de primărie, dar,”ca mai toate în orașul nostru”, reparația acestui segment de stradă se face cu greu, deși lucrările sunt finanțate din Bugetul de Stat.
Bulevardul Eminescu urma să fie dat în exploatare încă la jumătatea lunii septembrie. Astăzi e deja 14 noiembrie, iar lucrările sunt încă departe de a fi încheiate, pentru că muncitorii abia de se mișcă pe șantier.
 
Responsabilul de șantier a refuzat să comenteze situația, precum și să se prezinte, menționândl că orice comentarii pot fi obținute numai de la responsabili de la SA„ Drumuri Bălți”.
 
Domnișoară, repet încă o dată – toate comentariile la „Drumuri Bălți”, ne-a reproșat responsabilul de șantier.
Orășenii, la rândul lor, sunt mulțumiți că bulevardul va fi reparat în sfârșit, pentru că, strașnic de spus, dar de după 1990 nimeni nu s-a preocupat de starea deplorabilă a acestei străzi.
Bulevardul Eminescu, situat chiar în centrul orașului, este un loc foarte animat: aici se plimbă mamele cu copii, își dau întâlnire îndrăgostiții, vin tinerii care admiră natura, iar oamenii în vârstă se odihnesc pe bănci. De unde și, considerăm că reparația bulevardului ar trebui făcută calitativ și, nu în ultimul rând, în termenii stabiliți, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să „umble prin tranșee”. Cu toate acestea însă, termenul déjà a fost depășit cu 2 luni, dar nici și astăzi nu se știe cînd lucrările vor fi terminate.
 
Merg pe strada asta acum, mă uit ce se face aici, totul aici a fost stricat, prea mulți ani nu s-a făcut nimic- 30 de ani. Mai bine să fie mai târziu, dar să se facă. Foarte greu ei au început să facă acest drum. Deja câți ani a fost cel mai teribil drum din oraș. Și, din păcate, este dificil, dar, din fericire, chiar au început să-l repare, spun orășenii.
Directorul SA „Drumuri Bălți” ne-a informat că termenul limită pentru încheierea reparației acestui obiect a fost prelungite, întrucât SA CET-NORD” a efectuat lucrări de reparație a rețelelor termice. Potrivit lui Serghei Pcela, termenul pentru darea în exploatare a bulevardului a fost prelungit până la 20 noiembrie.
Reamintim că, în ultimul an, au fost efectuate lucrări de renovare a mai multor străzi din orașul Bălți, însă, practic fiecare dintre aceste obiecte a fost dat în exploatare mult mai târziu, decât fusese preconizat.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"