NordNews
Avem ce spune

Renumitul Cartier Roșu din Amsterdam ar putea să dispară

Celebrul District Roșu din Amsterdam, situat în cel mai vechi cartier al orașului, ar putea fi în curând dezmembrat pentru a face loc unor atracții mai „culturale”, spune primarul metropolei olandeze.
Femke Halsema, în vârstă de 52 de ani, prima femeie primar al Amsterdamului din istorie, spune că în prezent Districtul Roșu este plin de „femei străine vulnerabile” care sunt „huiduite de hoardele de turiști beți”, care vin aici în fiecare noapte, scrie Libertatea.
Ea își dorește să schimbe acest lucru și spune că plănuiește să scape de vitrinele în care se vinde sex, pentru a elibera spațiul și a permite atracțiilor culturale să se dezvolte în zonă.
Femke Halsema, în vârstă de 52 de ani, prima femeie primar al Amsterdamului din istorie, spune că în prezent Districtul Roșu este plin de „femei străine vulnerabile” care sunt „huiduite de hoardele de turiști beți”, care vin aici în fiecare noapte. Ea își dorește să schimbe acest lucru și spune că plănuiește să scape de vitrinele în care se vinde sex, pentru a elibera spațiul și a permite atracțiilor culturale să se dezvolte în zonă.
Primăria din Amsterdam spune că nu intenționează, totuși, să renunțe de tot la sexshopuri și la bordelurile în care prostituția funcționează legal, ci doar să le distribuie peste tot în oraș și nu concentrate într-o singură zonă.
Centrul orașului nostru este unul dintre cele mai vechi din Europa și are o semnificație istorică și culturală enormă, dar aceasta se degradează vizibil. Am dori ca turiștii să vadă valoarea culturală a acestei zone”, a declarat Halsema pentru Bloomberg. Amsterdam, care are o populație permanentă de 850.000, primește în fiecare an circa 18 milioane de vizitatori, dintre care mulți se îndreaptă direct spre cartierul Red Light.
Trebuie să ne gândim la ce fel de turiști dorim să atragem. Și nu trebuie să ne gândim că numărul turiștilor din oraș va scădea. Dimpotrivă, numărul va continua să crească”, spune primărița care a adăugat că prostituția și magazinele de sex  vor rămâne în Amsterdam pentru ca orașul să își mențină reputație privind toleranța.
Uneori Amsterdam a fost numit prea deschis, dar cred că ar trebui să ne îngrijim în prezent dacă suntem destul de deschiși”, a mai declarat Femke Halsema.
Districtul Rossebuurt – sau Districtul Roșu – a existat încă din anii 1300, când s-a dezvoltat în apropiere de portul din Amsterdam.
Zona s-a umplut de femei imigrante care odată ajunse aici cu vapoarele au fost obligate să recurgă la prostituție pentru a trăi. Clienții lor erau marinarii care se întorceau pe urcat după mai multe luni petrecute pe mare și cu buzunarele pline cu bani. Astăzi, femeilor le este interzis să-și vândă serviciile pe străzile din Amsterdam. Ele stau în schimb în ferestre luminate în roșu și își fac publicitate.
Există peste 370 ferestre în Districtul Roșu, una dintre cele trei zone din Amsterdam în care prostituatele au voie să lucreze. În 2014, s-a calculat că magazinele de sex și cafenelele în care se vine marijuana au contribuit cu 2,5 miliarde de euro la buget.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"