NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova împlinește 29 de ani: Cum va fi marcată Ziua Independenței în acest an

Puciul eșuat de la Moscova a făcut posibilă destrămarea uniunii Sovietice. Atunci, republicile socialiste, printre care și Republica Moldova au ales să meargă pe un drum separat. Așadar, la 27 august 1991, zeci de mii de oameni au venit la Marea Adunare Națională, acolo unde au scris cea mai importantă filă din istoria țării noastre – Republica Moldova devine stat independent. Astfel, în 2020, statul împlinește 29 de ani, scrie agora.md.

În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, de Ziua Independenței, nu vor fi organizate evenimente care adună oamenii în masă. Potrivit programului, majoritatea manifestațiilor dedicate Republicii Moldova vor avea loc online, cu excepția depunerilor de flori.

Așadar, de dimineață, conducerea statului va depune flori la complexul memorial “Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Începând cu ora 11:00, în regim online, va avea loc un eveniment festiv dedicat Zilei Independenței laPalatul Național ”Nicolae Sulac”.

Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, urmează să țină un discurs cu ocazia acestei zile. Tot Chicu va decerna astăzi, 27 august, premiile naționale.

Cu ocazia Zilei Independenței va avea loc și un concert. Programul artistic se va desfășura, de asemenea, în regim online, în contextul pandemiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"