NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova, inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat în România

Autoritățile sanitare din România au introdus Republica Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, la intrarea pe teritoriul statului român, cetățenii vor sta în carantină, transmite MOLDPRES.

Comitetul Național pentru Sănătate Publică a României a publicat lista actualizată a țărilor pe care statul român le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Ungaria au fost incluse din nou în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, prin urmare cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină. Măsura intră în vigoare de luni, 15 februarie.

Conform deciziilor Comitetului Național pentru Sănătatea Publică, la intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat şi prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata