NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova poate reveni la cele mai stricte măsuri anti-COVID-19. Ce spune Ștefan Gheorghiță

În cadrul unei emisiuni televizate, medicul epidemiolog, Ștefan Gheorghiță  a confirmat faptul că Republica Moldova poate reveni la măsurile stricte ale carantinei, dacă populația nu va conștientiza gravitatea și riscurile noului tip de coronavirus.

„Dacă nu ne mobilizăm, nu se mobilizează societatea, nu se mobilizează fiecare cetățean, nu se mobilizează fiecare agent economic, atunci putem să revenim și vom reveni la ceea la ce au revenit multe state, inclusiv și vecinii noștri din România[…]Situația este una alarmantă în Republica Moldova, această situație reflectă ce se întâmplă în toată lumea, inclusiv și în Europa. Aici pe lângă comportamentul concetățenilor noștri, joacă un rol foarte major, un rol foarte important în menținerea procesului epidemic și în agravarea acestui proces, migrația. Noi avem o migrație foarte înaltă în această situație pandemică, ultimele date de la punctele de trecere arată că zilnic 7-8 mii de oamneni trec frontiera de stat.”

Medicul a subliniat că  oamenii ar trebui „învețe să trăiască” cu această infecție până când va apărea un vaccin.

„În turul doi al alegerilor, pe data de 15, cetățenii trebuie să fie mult mai prudenți, să aibă grijă de ei, să aibă grijă de familia lor.”. a mai adăugat Ștefan Gheorghiță.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata