NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova se poziționează pe locul trei în lume după numărul de decese provocate de COVID-19

În ultima săptămână, rata de cazuri letale în cazul infecției cu noul coronavirus a crescut cu peste 30%, Republica Moldova poziționându-se pe locul trei în lume după numărul de decese raportate. Sunt datele prezentate de autorități și de specialiștii în sănătate în cadrul ședinței Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru, transmite agora.md. 

UPDATE: În dimineața zilei de miercuri, 17 martie, au fost șterse datele despre faptul că Republica Moldova se poziționează pe al treilea loc în lume după numărul de decese raportate.

Iată ce conținea comunicatul inițial:

Secretara de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, „a prezentat informații actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră și derularea procesului de vaccinare anti-COVID. Datele prezentate relevă faptul că situația este îngrijorătoare. Numai în ultima săptămână, rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%, Republica Moldova poziționându-se pe locul trei în lume după numărul de decese raportate”.

Știrea inițială: Șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Republican, Victor Cojocaru, a informat că, în acest moment, capacitatea secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medico-sanitare din Chișinău se apropie de limită, mai ales în ceea ce privește disponibilitatea personalului medical.

În cadrul ședinței, membrii Consiliului au discutat despre cauzele agravării crizei din sănătate, una dintre ele fiind transmiterea comunitară intensă, au analizat impactul măsurilor de politici adoptate până acum și au propus o serie de soluții de intervenție în vederea diminuarea răspândirii COVID-19.

Prin urmare, s-a decis elaborarea și recomandarea punerii în practică la nivel național a unui plan de măsuri pentru combaterea pandemiei de SARS-COV-2, care să includă măsuri privind limitarea răspândirii virusului și consolidarea sistemelor naționale de sănătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata