NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova stă în rând pentru a procura vaccinul împotriva noului coronavirus

Republica Moldova stă şi ea în rând, alături de celelalte ţări, pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19. Declaraţia aparţine şefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care precizează că, la momentul actual, nicio ţară nu vaccinează populaţia împotriva COVID-19, deoarece nu există un vaccin definitivat pentru uz uman, ca element de profilaxie a infecţiei, transmite IPN.
„Am avut discuţii recent, pe platforma „Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări”. S-au purtat discuţii ca, atunci când apare un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc din Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună la o conferință de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Alexei Ceban, medic epidemiolog ANSP, a prezentat situația epidemiologică privind controlul infecției pe teritoriul ţării. Numărul total de cazuri confirmate pe teritoriul țării depășește 27,6 mii. 70 de procente dintre persoanele infectate s-au vindecat. Peste 26 de procente sunt cazuri active. Până în prezent, au fost înregistrate 845 de decese asociate noului tip de coronavirus, iar 442 de pacienţi se află în stare gravă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"