NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova va juca astăzi meciul cu Danemarca în preliminariile Campionatului Mondial

Naționala Republicii Moldova va disputa astăzi, de la ora 19.00, al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022. Adversara echipei moldovenești este selecționata din Danemarca, scrie agora.md

Aceasta este partida cu numărul 249 pentru echipa Națională a Moldovei. În celelalte 248 meciuri, reprezentativa din Republica Moldova a înregistrat 46 victorii, 60 egalități și 142 înfrângeri, cu un golaveraj: 193-406.

Moldova și Danemarca nu s-au mai întâlnit până acum la nivele de echipe naționale.

Potrivit ultimului clasament FIFA, dat publicității pe 18 februarie curent, selecționata Danemarcei ocupă locul 12.

Câștigătoarele grupelor preliminare se vor califica direct la turneul final al Campionatului Mondial 2022, care va fi găzduit de Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Alte zece naționale clasate pe locurile 2 vor ajunge la baraj, unde li se vor alătura două echipe din Liga Națiunilor UEFA, pentru a determina ultimele trei selecționate europene calificate la Mondialul din 2022.

UEFA a invitat echipa națională a Qatarului, campioana în exercițiu a Asiei, să se pregătească pentru Cupa Mondială pe care o va găzdui în 2022. Astfel, selecționata asiatică va evolua în afara concursului în grupa A, alături de Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg și Azerbaidjan. Qatar își va juca meciurile de acasă în Europa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata