NordNews
Avem ce spune

Republica Moldova va participa în premieră la ultramaratonul „Ștafeta Veteranilor”

Republica Moldova va participa în premieră la ultramaratonul „Ștafeta Veteranilor”. Alergători și veterani de război vor alerga 3800 de kilometri pe trei trasee: albastru, galben și roșu, culori care simbolizează tricolorul. Evenimentul este organizat de Asociația Invictus România în memoria eroilor căzuți în serviciu.

În premieră, în această acțiune, a fost inclusă porțiunea Chișinău – Iași. Sportivi amatori, membri ai Asociația Veteranilor de Război „Credință Patriei” și Asociației Run Moldova, vor alerga 150 de kilometri timp de două zile.

Alergătorii din Republica Moldova vor porni mâine, 12 octombrie 2021, ora 9.00, din preajma Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17.

Ștafeta veteranilor se află la ediția a VIII și a luat start-ul pe data de 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești. Pe cele trei trasee ale ștafetei, albastru, galben și roșu, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei, vor alerga câteva mii de participanți. Finișul va fi pe data de 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata