NordNews
Avem ce spune

Responsabilii din Sănătate anunță că a fost inițiată etapa a doua a vaccinării anti-COVID-19

A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care vizează persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie” a fost deja inițiată. Anunțul a fost făcut miercuri, 31 martie, în cadrul ședinței Parlamentui, de către ministra interimară a Sănătății, Tatiana Zatîc, scrie zdg.md

„A fost inițiată a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19. A fost stabilite persoanele care urmează să se vaccineze”.

Ordinului 93 din 5 februarie 2021 stabilește ordinea în care urmează să fie vaccinați cetățenii R. Moldova. Conform informațiilor din acel ordin, după lucrătorii medicali urmează să fie vaccinați asistenții sociali, iar ulterior, adulții cu vârsta mai mare de 60 ani și comorbidități (grup cu risc sporit).

 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24 570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Pe 23 martie, în R. Moldova a început imunizarea cu vaccinurile Pfizer. MSMPS a semnat dispoziția prin care s-a dispus distribuirea a 12 282 doze de vaccin Pfizer. Potrivit MSMPS, cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali și restul persoanelor incluse în prima etapă de imunizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata