NordNews
Avem ce spune

Rețea de prostituție destructurată. Trei bărbăți din R. Moldova riscă până la 15 ani de pușcărie

Racolau tinere pentru prostituție, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Este vorba de trei moldoveni cu vârste cuprintre între 32 și 45 de ani care au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată.

Potrivit oamenilor legii, prin intermediul rețelelor de socializare, cei trei identificau tinere  cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de  ani, din diferite regiuni ale țării și le propuneau onorarii mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franța, tinerele  erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal,  50/50,  adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor, dar, într-un final, sub diverse pretexte, fetele nu primeau nimic.

Pe parcursul anului 2020,  membrii grupului au  exploatat sexual opt  victime, iar venitul  zilnic era între 800 și 1400 euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit, ce varia între 17 000 și 23 000 de  euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițistii au depistat şi ridicat telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală.

Unul dintre suspecți  ce activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile,  cealaltă persoană ( transportatorul)  colaborează cu organul de urmărire penală şi se cercetează în liberate.

Persoana  ce nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare cu ulterioara extrădare autorităților din R. Moldova.

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata