NordNews
Avem ce spune

Rețeaua „Merișor” se extinde: la Soroca a fost deschis cel de-al 128-lea magazin social

Rețeaua de magazine sociale „Merișor”, un proiect inițiat acum cinci ani de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, a inaugurat un magazin social staționar în Soroca, al doilea la număr în această localitate. Este, totodată, cel de-al 128-lea magazin social deschis pe teritoriul țării de Rețeaua „Merișor”. Pensionari, veterani, familii cu mulți copii și persoane cu venituri modeste din orașul și raionul Soroca se vor bucura de acces la produse de primă necesitate la prețuri mici. (P)

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a spus, într-un mesaj video, cu ocazia inaugurării noului magazin social, că acest proiect social este foarte apreciat de cetățeni.

Proiectul magazinelor sociale este unul de succes, deoarece oferă real posibilitate oamenilor să economisească bani. Partidul „ȘOR” nu face politică, face lucruri bune pentru oameni, soluționează problemele cetățenilor. Așa vom continua, a dat asigurări Ilan Șor.

Prezent la ceremonia de inaugurare a magazinului, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a spus că această unitate a fost deschisă în rezultatul numeroaselor solicitări ale sorocenilor.

Sorocenii tot și-au dorit să aibă acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile. Noi le-am întins o mână ajutor. Asta este misiunea noastră – să ajutăm oamenii, a menționat Balinschi.

Vitalie Balinschi a mai spus că în perioada pandemiei magazinele „Merișor” au salvat mai multe persoane defavorizate.

În aceste magazine prețurile nu au fost majorate. Dimpotrivă, la solicitarea liderului nostru Ilan Șor magazinele sociale au redus, în mai-iunie, cu până la 20% prețurile la unele produse, care și așa erau cele mai mici, a menționat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, precizând, totodată, că, în acest an, urmează să mai fie deschise patru magazine sociale staționare.

Liderul Organizației Teritoriale Soroca a Partidului „ȘOR”, Iurie Todireanu, a menționat că cel de-al doilea magazin social din Soroca va fi un suport real pentru mulți locuitori ai orașului și raionului Soroca.

Dacă statul nu este în stare să ajute oamenii, atunci magazinele sociale, care este proiectul social pe care l-a lansat acum cinci ani Ilan Șor, le vine în ajutor celor mai triști ca noi, a menționat Todireanu.

Primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, de către Ilan Șor. În acești cinci ani, numărul acestora a crescut până la 128. Numărul beneficiarilor se ridică la peste 350 de mii – pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste. Zilele trecute, Rețeaua de magazine sociale „Merișor” a anunțat că, în curând, va pune pe linie încă 65 de magazine sociale mobile. Numărul total al magazinelor sociale va crește astfel până la aproape 200 și vor acoperi toată țara, iar cel al beneficiarilor – până la peste 500 de mii.
P.
Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"