NordNews
Avem ce spune

Reținut de CNA după ce a cerut 650 de euro pentru obținerea unui permis de conducere

Un bărbat din Cahul a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Bănuitul ar fi promis unei tinere că o poate ajuta să obţină permisul de conducere, fără a susţine examenele. Pentru acest serviciu, bărbatul i-ar fi cerut 650 de euro.

Potrivit denunţătoarei, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Secţiei înmatricularea transportului şi calificarea conducătorilor auto din Cahul şi că-i poate determina să-i elibereze, fără probleme, permisul de conducere. Pentru mituirea acestora, bănuitul i-ar fi cerut 650 de euro.

Pentru că denunţătoarea a susţinut probele teoretice, fără ajutorul bănuitului, acesta i-ar mai fi scăzut din sumă, pretinzând 350 de euro pentru favorizarea ei la examenul practic. În momentul transmiterii banilor, bărbatul a fost reţinut de CNA şi escortat pentru audieri.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata