NordNews
Avem ce spune

Rezultatele alegerilor | Majoritatea primarilor aleși din primul tur

În șase din cele șapte localități în care duminică, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleși din primul tur.
În municipiul Bălți, potrivit datelor preliminare, alegerile au fost câștigate de către candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin, iar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a câștigat alegerile candidata Partidului Șor, Marina Tauber.
În celelalte localități, învingători au ieșit candidații Partidului Democrat. Informațiile au fost comunicate pentru IPN de către șeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat.
În comuna Leușeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 90,79%, le-a acumulat Ion Dragan, candidatul PDM, care a concurat cu Ion Bujeac de la PSRM. În satul Nemțeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 82,58%, le-a acumulat Maria Ghițu, candidat PDM, care a concurat cu Timofei Sindilă de la PSRM.
Învingător în comuna Volovița, raionul Soroca, a ieșit Ghenadie Nitrean, candidat PDM, cu 79,36%, învingându-l pe Alexandru Cerchez de la PSRM. În comuna Pârlița, raionul Ungheni, a câștigat Stanislav Babuțac, candidat PPDM – 85,61%, având-o drept concurentă pe Galina Andriuța de la Partidul Politic Platforma Demnitatea și Adevăr.
În municipiul Chișinău urmează să se organizeze turul doi de alegeri în două săptămâni, după ce Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a luat 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%. În șase din cele șapte localități în care duminică, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleși din primul tur.
 
Sursă: Deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"