NordNews
Avem ce spune

Rezultatele descinderilor de la Bălți: Doi angajați ai Biroului Migrație și Azil, prinși cum luau mită de la o mamă cu patru copii

În rezultatul descinderilor de la Bălți, doi funcționari ai Serviciului regional Nord al Biroului Migrație și Azil au fost reținuți de procurorii (PCCOCS), de comun cu ofițerii SIS, în momentul în care urmau să primească 8000 lei de la o mamă a patru copii, pe care o șantajau cu extrădarea în Ucraina.

Reținerea în flagrant a celor doi a avut loc după o perioadă de documentare a activității lor de către ofițerii SIS, care le-au deconspirat schema corupțională și în privința altor persoane, de la care bănuiții pretindeau sume de 8.000-10.000 lei.

„Oamenii legii le impută estorcarea a 8000 lei, în diferite tranșe, de la un cetățean al Ucrainei – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de bănuiți era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova.  Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, aceștia-i promiseseră scutirea de amendă și prelungirea perioadei de aflare în Moldova”, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei, iar procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității solicitării de aplicare a arestului față de persoanele bănuite.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata