NordNews
Avem ce spune

Riscă până la 20 de ani pentru omorul unui boschetar

Un bărbat de 36 de ani, originar din raionul Criuleni, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție Chișinău în comun cu angajații IP Buiucani și grupa crime grave, pentru comiterea unui omor, scrie realitatea.md.

Cadavrul unui bărbat a fost depistat pe data de 14 decembrie curent de către o femeie în timp ce se deplasa pe malul râului Bâc, care și a alertat poliția. Imediat, la fața locului a fost orientată grupa operativă din cadrul inspectoratului, pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

La examinarea cadavrului de către medicul legist la fața locului, vizual careva leziuni corporale vizibile nu au fost depistate. Astfel, cadavrul a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală pentru efectuarea expertizelor necesare și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Totodată, în cadrul cercetărilor la fața locului, angajații Poliției au stabilit identitatea bărbatului, care s-a dovedit a fi în vârstă de 59 de ani, fără loc permanent de trai.

Potrivit certificatului medical constatator, decesul bărbatului a survenit din cauza asfixiei mecanice.

Urmare a acțiunilor speciale de investigație întreprinse de către polițiști, bănuitul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual-penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că, în timp ce se afla împreună cu victima pe malul iazului și consumând băuturi alcoolice, între ei s-a iscat un conflict, care a dus la săvârșirea unei infracțiuni.

Individul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru omor, iar conform legislației penale în vigoare el riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. Este de menționat că bărbatul a fost anterior judecat pentru mai multe infracțiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata