NordNews
Avem ce spune

RISE Moldova: Un milion pentru extinderea „teritoriului democrat”

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care deține impunătoarea clădire din strada Armenească din Chișinău, urmează să plătească municipalității peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari. Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, scriu  jurnaliștii rise.md
pasaj-pd-grafic
Acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018.
Sergiu BOROZAN, arhitectul-șef al municipiului Chișinău (la prezentarea proiectului de decizie în fața consilierilor municipali): Terenul dat este aferent, în imediata apropiere de clădirea de pe adresa Armenească 44/3. Din păcate, aceasta este și intrarea în clădire.
Decizia CMC prevede că între Primăria Chișinău și Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preț de 1.029.000 de lei.
Cei circa trei ari reprezintă, de fapt, un pasaj care asigură accesul mașinilor în spatele clădirii de lux, atât din strada Armenească, cât și din strada Bulgară. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câțiva metri și a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat. Terenul este proprietate publică și aparține Consiliului municipal Chișinău și Direcției generale educație, cultură, tineret și sport.
Mai mult citiți pe rise.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"