NordNews
Avem ce spune

Roberta Metsola participă la o ședință specială a Parlamentului R. Moldova

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola participă la o ședință specială a Parlamentului R. Moldova.

Speakerul Igor Grosu a anunțat la începutul ședinței Legislativului de joi, 10 noiembrie, că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va ține un discurs vineri, 11 noiembrie, în plenul Parlamentului de la Chișinău.

Conform informațiilor transmise, scopul vizitei este de „a exprima întregul sprijin al UE pentru Moldova în ceea ce privește energia, situația economică, statutul privind candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeană și în lupta contra dezinformării și a instabilității”.

Vineri dimineața, Roberta Metsola s-a întâlnit cu șefa statului, Maia Sandu. Înainte de a veni în Parlament, ea va purta discuții și cu speakerul Igor Grosu.

Tot vineri, Metsola, ar urma să discute și cu Natalia Gavrilița. Precizăm că vizita sa are loc după cea a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

După obținerea statului de țară candidat la UE, Parlamentul European a aprobat mai multe acorduri și decizii pentru susținerea Republicii Moldova. Printre cele mai recente sunt: Liberalizarea exporturilor de produse agricole din R. Moldova și Aprobarea Acordurilor de transport rutier al Uniunii Europene cu Ucraina și Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"