NordNews
Avem ce spune

România a primit 1,8 miliarde de euro pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Veste foarte bună pentru redresarea economică a României. Comisia Europeană a virat ieri, 2 decembrie, 1,8 miliarde de euro din cele 29,2 miliarde de euro prevăzută pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aceste 1,8 miliarde de euro reprezintă 13% din componenta de fonduri europene nerambursabile, alocată României prin PNRR, adică din 14,2 miliarde de euro.

„S-a întâmplat ce am spus mereu în ultimele săptămâni, anume că prefinanțarea României din PNRR va veni până la finalul anului fiindcă îndeplinim deja toate condițiile formale pentru a primi acest avans”, a scris Europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova pe pagina sa de facebook.

Potrivit oficialului, România va putea deja începe implementarea reformelor și investițiilor din PNRR, conform regulilor prevăzute de legislația europeană, pentru a absorbi toate cele 29,2 miliarde de euro alocate.

Amintim că, Planul de Relansare și Reziliență pe care România l-a elaborat se constituie într-un Document Strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata