NordNews
Avem ce spune

România are una dintre cele mai dinamice pieţe de telecomunicaţii

Piaţa de telecomunicaţii din România a ajuns, în 2017, la valoarea de 15,6 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), transmis joi AGERPRES.
„România are una dintre cele mai dinamice pieţe de telecomunicaţii, iar asta se vede inclusiv în creşterea veniturilor în acest sector. În 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1,8% din PIB-ul României. Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conştienţi că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale – aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi şi fiabile tehnologii şi servicii, la cel mai bun preţ „, susţine Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.
Conform datelor raportate de către furnizorii de pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, exprimate în euro, veniturile totale au însumat aproximativ 3,4 miliarde euro, în creştere anuală de 4%.
În funcţie de veniturile obţinute în 2017, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalţi furnizori însumând 27%.
Totodată, sectorul telecom continuă să deţină o contribuţie importantă în PIB-ul României în 2017, acesta reprezentând aproximativ 1,8%.
Raportul de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de către furnizorii care au obligaţia de a transmite Autorităţii valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform dispoziţiilor legale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"