NordNews
Avem ce spune

România ne vine în ajutor cu medici, medicamente și echipament de protecție

În următoarele zile, România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici și personal medical, dar și materiale medicale, pentru a ajuta țara noastră să față față mai ușor pandemiei COVID-19. Un anunț în acest sens a făcut președintele Românie, Klaus Iohannis, scrie cotidianul.md

„Guvernul va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima, o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. A doua măsură ține de trimiterea de măști, materiale sanitare de protecție, ba chiar și de medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor de această epidemie”, a declarat președintele României.

De menționat că, în Republica Moldova 859 de lucrători medicali sunt infectați cu COVID-19, din numărul total de 3.408 cazuri confirmate.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul personalului medical și asistența medicală urgentă din Soroca și Ștefan-Vodă.
Până astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 3.408 de cazuri de infectare cu COVID-19.
101 persoane au pierdut lupta cu pandemia, iar 925 de persoane au fost tratate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata