NordNews
Avem ce spune

Românii au primit mesaje de alertă. Au fost avertizați că „vor cădea obiecte din spațiul aerian”

Locuitorii din Tulcea au primit, duminică seară, o alertă prin sistemul RO-Alert prin care erau avertizați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian„. Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să se adăpostească „în beciuri sau adăposturi de protecție civilă” și să stea departe de geamuri și de pereții exteriori, scrie Digi24.

În urmă cu scurt timp Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația din zona de nord a județului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite.

Mesajul Ro-Alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești„, se arată într-un mesaj al autorităților.

Alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min„, este mesajul pe care l-au primit oamenii din Tulcea.

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"